Nuoriso-Leader avaa mahdollisuuksia

21/11/2023

Kirjoittanut: Sanavarma

Päijänne-Leader

Nuoriso-Leader on rahoitusta Päijänne-Leaderin toiminta-alueen nuorten omiin projekteihin. Enintään 500 euron rahoitusta voivat hakea vähintään kolmen, 13–20-vuotiaiden nuorten muodostamat ryhmät sekä yksittäiset henkilöt yrittäjyyteen. Rahoituksessa on jatkuva haku, hakeminen on helppoa ja päätöksen saa viikon kuluessa. Haluamme saada nuoret mukaan ja luoda heille mahdollisuuksia oppia, ideoida ja toteuttaa itselleen merkityksellistä toimintaa, pohtii nuorisoaktivaattori Tiina Västilä.

Kerhotilan kalustaminen
Hartolan 4H-yhdistyksen kerhotilan vaihtuessa uusi tila perustettiin 4H-Kirppiksen yhteyteen. Tila tarvitsi kalusteita, jotka löytyivätkin viereiseltä kirpputorilta. Tuunauskerhon askartelutarvikkeille tarvittiin hyllyjä ja säilytyslaatikoita, sillä nyt niitä ei enää tarvinnut kuljettaa kasseissa, vaan niille saatiin pysyvä tila, kertoo toiminnanjohtaja Sari Mohr-Pölkki. Kerhotilassa kävi kova tohina, kun työn alla oli joulukellot koristeiksi joulumyyjäisiin. Ryhmäläisten mielestä parasta on askartelu ja yhdessä tekeminen sekä se, että vanhasta syntyy uutta. Tuunauskerhon materiaalit ovat myös kierrätettyjä tai kirppislöytöjä. Kysyttäessä kuinka moni on joskus polttanut sormensa kuumaliimalla, kuului tirskuntaa ja lähes kaikkien käsi nousi ylös.

Harrastusvälineitä ampumakouluun
Asikkalan Ampumaseura ry:n alle 14-vuotiaiden Kultahiput-ampumakoulussa käy noin 40 harrastajaa. Nuoriso-Leader -rahoituksella hankittiin mm. ammuntahanskoja, ammuntahihnoja sekä hihnatoppareita, jotka mahdollistavat harrastamisen myös seuran nuorisojäsenille. Ampuminen on edullinen harrastus, ja kaikki harrastamiseen tarvittavat välineet löytyvät Asikkalan paloaseman alakerrasta löytyvistä uusista harrastustiloista. Nuoret harrastajat kokoontuvat keskiviikkoisin ja perjantaisin. Ampuminen vaatii keskittymistä, ja on parhaimmillaan koko perheen harrastus. ”Harrastuksessa palkitsee kehittyminen, ja omia tuloksia voi seurata”, kertoo 11-vuotias harrastaja. Seuran puheenjohtaja Vilho Laakso sanoo, että onnistumisen elämykset ovat kyllä helposti kasvoilta ja tulostauluilta nähtävissä.

Lisätiedot Nuoriso-Leader -rahoituksesta
Tiina Västilä
Nuorisoaktivaattori
Päijänne-Leader ry
p. 0447124208
nuoret@paijanne-leader.fi

Palaa ajankohtaisiin

Aiemmat

Frisbeegolfia sydämellä ja Leader-rahoituksella

26/01/2024

Nuorten projekteja tuettiin syksyllä 4000 eurolla

19/01/2024

Kylästä kuuluu -viestintäkoulutus

19/01/2024

Kohti kestävää ruokajärjestelmää – verkostoitumistapaaminen 2.2.2024

15/01/2024

Valintajaksot ja hallituksen kokoukset kevät 2024

04/01/2024