Kohti kestävää ruokajärjestelmää – verkostoitumistapaaminen 2.2.2024

15/01/2024

Kirjoittanut: Anu

Päijänne-Leader

Tervetuloa yhteiseen tapaamiseen ja työpajaan käynnistämään keskustelua yhteistyön mahdollisuuksista ja merkityksestä!

Ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymä edellyttää yhteistyötä sekä kokonaisvaltaista rakenteiden ja toimintamallien muutosta. Kun tunnistamme toistemme osaamista, tarpeita ja verkostoja, voimme vaikuttaa laajemmin. Yhteisöllinen suunnitteluprosessi auttaa meitä luomaan pidemmän tähtäimen toimintasuunnitelman.

Tutustumme erilaisiin luonnon ehdoilla toimiviin alkutuotannon malleihin. Pyrimme tunnistamaan niiden yhtäläisyyksiä ja yhteistyön mahdollisuuksia. Keskustelemme myös liiketoiminnan kestävyydestä alkutuotannossa.

Tapahtumassa pääset keskustelemaan eri puolilta Suomea tulevien toimijoiden kanssa ja kuulemaan erilaisista toimintamalleista.

Aika: 2.2.2024 klo 10.30 – 16.00

Paikka: Niipalan tila, Kirkkotie 16, 15880 Hollola. Tervetuloa paikan päälle! Voit osallistua tilaisuuteen myös etäyhteydellä (linkki lähetetään ilmoittautuneille).

OHJELMA

10.30 Avauspuheenvuorot ja esittäytymiskierros

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä – Hallitusohjelmatyön kuulumiset, Erityisasiantuntija Elina Ovaskainen, Maa- ja metsätalousministeriö

Mitä muutos agroekologiseen tuotantoon tarkoittaa? Agroekologian professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto

Esittäytymiskierros: Keitä me olemme ja miksi on tärkeää tulla yhteen?

12.00 Lounas: Talvinen juureskeitto ja lisukepöytä, 17 €/hlö (mahdollisuus myös lämmittää eväitä)

13.00 Ryhmätyöskentelyä: Mitä yhteistä meillä on?

14.30 Luomuliiton tarjoamat kahvit

15.00 Fasilitoitua keskustelua: Katse tulevaan ja yhteistyön ensimmäiset askeleet.

16.00 Virallinen ohjelma päättyy, minkä jälkeen on mahdollista jäädä vielä tutustumaan ja keskustelemaan vapaamuotoisesti.

Tilaisuutta fasilitoivat toiminnanjohtaja Susann Rännäri Luomuliitosta ja Tanja Airio Niipalan tilalta.

Ilmoittaudu viimeistään 30.1.2023 tällä lomakkeella. Tilaisuus on maksuton (sis. kahvit), lounas omakustanteinen.

Lisätietoja: Mikko Niipala, p. 045 275 0323, mikko(et)niipala.fi

Tapahtuman järjestävät Päijänne-Leader ry:n Yhteisömaatila-hanke, Luomuliitto, Jalotus ry ja Niipalan tila.

 

Palaa ajankohtaisiin

Aiemmat

Frisbeegolfia sydämellä ja Leader-rahoituksella

26/01/2024

Nuorten projekteja tuettiin syksyllä 4000 eurolla

19/01/2024

Kylästä kuuluu -viestintäkoulutus

19/01/2024

Valintajaksot ja hallituksen kokoukset kevät 2024

04/01/2024

Kalastusmatkailulle nostetta yritysryhmähankkeella

29/11/2023